03-03-13

Lekkere aperitiefhapjes

De eindejaarsfeesten zijn alweer voorbij, maar toch is het leuk (vooral in het weekend!) om eens thuis te blijven en zelf hapjes te maken. In feite zijn de meeste hapjes bedoeld voor als je een uitgebreid diner organiseert, maar zo af en toe kan je eens een avondje zelf aperitiefhapjes voor jezelf maken.

 

Goeie tips voor zo'n hapjes vind je op een website vol recepten van aperitiefhapjes. Even een stukje van die website:

 

Mierikswortel recept

Voor de fijnproever!

Voor dit recept heb je mooie glazen nodig om de schuimtoefjes in te serveren.

Klop 400 mililiter slagroom (zonder suiker!) tot het bijna stijf is. Klop op het eind 60 gram mierikswortelcrème (potje) en een snufje zout mee. Bewaar de stijfgeslagen room in een spuitzak met kartelmond tot het serveren in de koelkast. Spuit vlak voor het serveren een mooie toef schuim in elk glas en garneer met kleine blokjes gerookte kipfilet of in reepjes gesneden kalkoenham. Zet in elk glas een driehoekje wit brood en serveer direct.

Tip: door de schuim in de koelkast te laten en pas op het laatst in toefjes te spuiten, voorkom je dat de toefjes inzakken!

00:10 Gepost door sweetinstigator man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.